Bandhaer eller kropslåse beskrives ofte som yogiske teknikker til at låse, tilbageholde og udnytte energien I kroppen. På denne workshop arbejder vi med deres evne til at integrere, frisætte og ”låse op” for en oplevelse af enhed (yoga). Bandhaerne er på ingen måde esoteriske, mystiske eller svære at lære. Tvært imod er du født med bandhaerne som helt naturlige funktioner i kroppen når den er aktiv og hele kroppen arbejder harmonisk sammen. Når der er integritet og sammenhæng i kroppen i de fysiske stillinger i yoga, opstår bandhaerne spontant som en naturlig sideeffekt. Aktiveringen af bandhas er typisk det som udgør forskellen mellem oplevelsen af yogastillinger som ren fysisk træning og oplevelsen af yogastillinger som en spirituel og integrerende praksis.

På denne workshop vil du lære hvordan du i de fysiske stillinger kan invitere bandhaerne som en naturlig del af din praksis snarere end som en separat teknik (som f.eks at trække maven tilbage mod rygsøjlen, spænde i bækkenbunden eller holde vejret). En serie af fire klasser guider dig hen imod muskulær og energetisk integration ved at lære dig hvordan bandhaerne hænger sammen med f.eks aktiveringen af hænder og fødder. Klasserne undervises primært som et langt flow af yogastillinger, men der vil også være små kollektive eksperimenter på yogamåtten, dialog og praksis I mindre grupper.

Fredag17.00-20.00: Blødhed

En blid aftenklasse på gulvet hvor vi arbejder med at aktivere rygsøjlen I små bagoverbøjninger og rotationer. Du lærer at aktivere de dybe muskler der ligger tæt ved rygsøjlen som er helt vitale for bandhaerne samt at slappe af og blive blød i den dybe kerne af kroppen. Denne klasse er en god forberedelse til weekendens workshop men er åben for alle.

Lærdag-Søndag 9.30-16.30: Asana som bandha

9:30 – 12:30: Dynamic yoga klasse, afspænding og siddende meditation

13:30 -16:30: undersøgelse og eksperimenter med morgenens teknikker samt en kortere, blid yogaklasse til at slutte dagen på.

Sunday 17.00-18.30: Bandha I din undervisning (for yogalærere)

Denne ekstra klasse er åben for yogalærere der har deltaget i hele workshoppen ”asana som bandha”. (Hvis du endnu er under uddannelse til yogalærer er du også velkommen så længe du har deltaget i weekendens workshop). Vi går bag kulissen og kigger på metoden bag weekendens undervisning. Hvilke instruktioner er væsentlige når du underviser asana som bandha? Hvordan sekvenserer du en klasse der har bandha som tema? Hvorfor er bandhaerne vigtige og hvad er deres betydning for yogaens fysiske stillinger? Hvad er de mest almindelige misforståelser omkring bandhaerne? Klassen foregår som en løbende dialog afbrudt af kollektive eksperimenter på yogamåtten.

Pris og booking til Nadia Lunn fra the Yoga Collective i Århus: nadialunn@gmail.com