Torsdage 8.00-9.30. Start d. 26. januar

Fascierne er en del af dit bindevæv, et fint netværk af elastisk væv, der forbinder kroppen fra inderst til yderst. Fascial Flow Yoga er en måde at bevæge dig på, som aktivt stimulerer fascierne, så de bibeholder deres elasticitet og vitalitet. Det er en yogaform, der arbejder blidt med funktionel bevægelse, afbalancering af nervesystemet, træner sensitiviteten og styrker oplevelsen af egne ressourcer.
Klasserne veksler mellem strukturerede sekvenser, der arbejder med kompensationer i kroppen og meditative flows, hvor kroppen får lov at følge sin egen spontane bevægelse. Typisk vil der på en klasse både være ”stop-og-kig-undervisning” og dybere ”dyk”, hvor du guides helt ind i din egen kropslige væren. Fascial Flow Yoga henter inspiration fra bevægelsessystemet Fascial Flow der bygger på Rolf Movement og Continuum Movement. Du vil også møde elementer fra Yoga Somatics og Dynamic Yoga.

Pris for hele kurset ved tilmelding inden 26. januar: 1700 kr

Kursus 1: Mærk kroppen

Birgitte introducerer Fascial Flow Yogas grundprincipper: Push to rise, pre-movement, balanceret muskelaktivitet og sansebaseret bevægelse. Du lærer at mærke nye sammenhænge i kroppen gennem blide bevægelser og undersøgelser af deres effekter. Du bliver inviteret til at finde et nyt ”gear” i din yogapraksis (myofascial unwinding), hvor du følger kroppens egne impulser gennem blid bevægelse og samtidig vækker sensitiviteten i din yogapraksis. Klasserne udforsker den bløde form for styrke, vi kender fra små babyer og inviterer til balance og ro i nervesystemet, så du kan mærke, hvad der sker i din krop.

Åbent for alle uanset erfaring.

26. januar, 2. februar, 9.februar, 23. februar (NB: ferie i uge 7)

Pris: 475 Kr

Kursus 2:  Væk kroppen

Når lyset vender tilbage, får vi naturligt trang til at blive mere aktive. Her vil du blive undervist i teknikker til blidt at vække muskulaturen i hele kroppen og udforske nye bevægelser i din yogapraksis. Vi kravler udenfor yogamåttens fire hjørner og bruger væggene og gulvet til at udfordre de lige geometriske linjer, der har karakteriseret yogaens fysiske praksis siden 1930érne. Klasserne giver dig en mere organisk tilgang til din yogapraksis, som din legende barnekrop sikkert husker. Vi udforsker nye forbindelser mellem kroppens dele og giver dig mulighed til at arbejde med kompensationer og kropsholdning på en helt anden måde, end vi er vant til fra alingmentbaseret yoga.

Åbent for alle der har prøvet flow-baseret yoga og har lyst til at lære noget nyt.

2. marts, 9. marts, 16. marts, 23. marts, 30. marts, 6. april

Pris: 700 kr.

Kursus 3: Stol på kroppen

Dette sidste kursus er kun åbent for elever der allerede kender til Fascial Flow Yoga. Her går vi dybere med de teknikker, vi har lært i løbet af foråret og udforsker kroppens evne til at regulere sig selv og finde sin egen organiske bevægelse. Vi arbejder mere med intuitive og spontane flows og bruger både lyd og subtile bevægelser til at udforske kroppens iboende visdom. Du lærer en flydende praksis, du selvstændigt kan tage hjem på stuegulvet eller med ud i naturen. Et kursus der udforsker kroppens iboende visdom og lærer dig at blive din egen yogalærer.

Åbent for elever der kender Fascial Flow Yoga fra tidligere kurser, workshops eller retreats.

20. april, 27. april, 4. maj, 11. maj, 18. maj, 1. juni, 8. juni, 15. juni

Pris: 900 kr.

Underviser: Birgitte Gorm Hansen
Dato: Strat 26. januar
Tidspunkt: Kl. 8.00-9.30
Pris: 1700 kr. for hele forløbet inden 26. januar. Modulerne kan også købes enkeltvis.
Spørgsmål: kontakt@yogavesterbro.dk