Open Flow – efteruddannelse for yogalærere med Birgitte Gorm Hansen

Modul 1: Lørdag d. 11. – mandag d. 13. maj 2019
Modul 2: Lørdag d. 8. – mandag d. 10. juni 2019Open Flow Yoga er en dynamisk, mindful yogaform der inviterer dig til at tænke ud af boksen, når du underviser i de fysiske stillinger. Ved at introducere ikke-lineære og variable flows i din undervisning inviteres til en sund mobilitet og en funktionel form for styrke som naturligt kan oversættes til det moderne menneskes hverdag. En uddannelse for dig der allerede er yogalærer og gerne vil give dine klasser et funktionelt, undersøgende og meditativt element.

I de fleste flow-baserede yogaformer fungerer solhilsen ofte som klassens ”rygrad”, en dynamisk praksis, der skaber varme og danner overgange mellem de mere klassiske, statiske, lineære stillinger. Hvad vi nu er ved at opdage er, at vi med fordel kan fintune denne tendens mod mere dynamisk bevægelse. I frontlinjen af moderne yoga reflekterer man lige nu over:
Hvorvidt det egentlig er sundt at gentage de præcis samme bevægelser år efter år
Hvorvidt det lineære alignment-paradigme har været så effektivt mod skader, som vi håbede
Hvorvidt statisk styrke og intense stræk er det bedste værktøj til at sikre sund bevægelighed på den lange bane.

Open Flow Yoga tager fat i den nyeste viden om bindevæv og bevægelse og introducerer ikke-lineære og cirkulære flows, developmental movement og blide, dynamiske stræk i yogaens fysiske praksis.

Du lærer tre nye bevægelsestyper, du kan introducere i din undervisning samt naturlige sekvenseringsprincipper, som de fleste af dine elever allerede har liggende i kroppens hukommelse fra den tidlige barndom. Ved at invitere dine elever til at bevæge sig med større variation, kompleksitet og tilpasningsevne, støtter du deres kropslige robusthed og selvstændige læring. Du fordyber også din evne til at bygge bro mellem bevægelse og meditation, så din undervisning sætter fokus på selvindsigt frem for selvoptimering. Du kan bruge Open Flow Yoga som en helt ny yogaform i sig selv eller som krydderi på dine eksisterende yogaklasser.

Undervisningen dækker følgende temaer:

 • Open Flow Yoga: Du lærer at praktisere, instruere og sekvensere tre nye bevægelsestyper som giver din undervisning et mere meditativt, sanseligt og undersøgende islæt.
 • Trinvis sekvensering: Du lærer at sekvensere din instruktion så dine elever kan følge med dig trin for trin. Vi har her især fokus er på sikkerhed og hvordan du bedst tager vare på dine elevers krop gennem velovervejet, klar og sensitiv instruktion.
 • Aktion/effekt: Du lærer at skelne mellem instruktioner der retter sig mod det eleven gør med kroppen (aktion) og det eleven mærker i kroppen (effekt). Dette gør din instruktion lettere at følge og inviterer til en mere meditativ fysisk praksis der øger elevens evne til at mærke sin egen krop og skærper det kropslige nærvær.
 • Læring: Du bliver introduceret for pædagogiske grundprincipper der skærper læring snarere end præstation på din klasser. Her kigger vi især på hvordan du sekvenserer din verbale instruktion så dine elever får maksimalt udbytte af undervisningen.
 • Fascia: Du får basal viden om den betydning ny viden om fascier er ved at få i yogaens fysiske praksis. Hvad ændrer sig ved den fysiske praksis som vi begynder at forstå kroppen som andet og mere end skelet og muskler?
 • Tensegritet: Du får en basal viden om tensegritet (tensional integrity) og den betydning dette begreb er ved at få i yogaens fysiske praksis. Hvad ændrer sig ved vores måde at undervise i yoga på når vi ser kroppen mere som en organisk helhed end som en mekanisk struktur?
 • Developemental movement: Du får en introduktion til barnets motoriske udvikling og hvordan du kan lade dig inspirere af baby-progressioner som naturlige sekvenseringsprincipper når du underviser i yoga.
 • Nye undervisningsformer: Som et bud på en nytænkning af de sociale dynamikker som moderne yoga har arvet fra sidste århundrede, undersøger vi nye undervisningsformer hvor yogalærerens ekspertrolle er nedtonet til fordel for elevernes selvstændige og sociale læring.

Uddannelsen inkluderer:

 • 50 kontakttimer med Birgitte, hvor der veksles mellem praksis og teori gennem guidede yogaklasser, oplæg, dialog og gruppearbejde. Hjemmeopgaver mellem de to moduler, der hjælper til at sikre høj effekt i din læringsproces.
 • En printet manual, der grundigt gennemgår de temaer, du bliver undervist i, og giver dig referencer til videre læsning. Manualen inkluderer illustrationer og grundige beskrivelser af teknikker, du lærer på uddannelsen, samt principper for hvordan du underviser dem. Manualen består af en detaljeret vejledende tekst, fotos samt videolinks.

Både den praktiske og teoretiske del af uddannelsen foregår hos Yoga Collective i Jægergårdsgade i Aarhus C.

Læringsmål:

 • Når du har deltaget aktivt på hele uddannelsen og lavet alle hjemmeopgaver skal du kunne:
 • Supplere din eksisterende undervisning med tre nye typer af bevægelse (oscillation, undulation og fluktuation).
 • Instruere ikke-lineære bevægelser trin for trin.
 • Identificere tre lag af instruktioner du kan bruge progressivt i din undervisning
 • Skelne mellem aktion og effekt i din verbale instruktion, så din undervisning bliver lettere at følge
 • Sekvensere verbale instruktioner der inviterer en selvstændig læringsproces hos dine elever.
 • Kende til basal viden om fascia og tensegritet
 • Reflektere over den sociale dynamik, du skaber med den måde, du rammesætter din undervisning.

Optagelseskrav, pris og booking

Optagelseskrav og kursusbevis:
Kurset henvender sig til dig, der allerede har minimum 100 timers yogalæreruddannelse i bagagen. Det er en fordel hvis du allerede er i gang med at undervise, men ikke et krav. Hvis du har påbegyndt din første yogalæreruddannelse eller har anden uddannelsesbaggrund, du mener kvalificerer til optagelse, så ring eller skriv til Birgitte: mobil: 26169309, email: info@birgittegorm.comDer udstedes kursusbevis efter uddannelsen er afsluttet til deltagere, der har deltaget i minimum 90% af undervisningen og har lavet det hjemmearbejde, der ligger mellem modulerne.

Pris:
Uddannelsen koster 8.500 kr.
Mulighed for at betale i to rater inden uddannelsen starter.

Booking, betaling og betingelser:
Du er velkommen til at kontakte Birgitte personlige på telefon eller email, inden du tilmelder dig, hvis du vil vide mere om uddannelsen (mobil: 26169309, email: info@birgittegorm.com).

Du tilmelder dig uddannelsen ved at skrive til info@yogacollective.dk, som efter tilmelding sender en faktura til dig. Ved tilmelding skal du i din mail skrive dit fulde navn og adresse samt vedhæfte bevis for din yogalæreruddannelse.

Du reserverer din plads ved at indbetale et ikke-refunderbart depositum på 3700 kr. Det resterende beløb på 4800 kr betales senest 1. april 2019. Indbetalinger refunderes som udgangspunkt ikke.
Der tages forbehold for minimum 7 deltagere for gennemførelse af uddannelse.

Hvornår:
Modul 1:
Lørdag d. 11. – mandag d. 13. maj 2019
Lørdag: 9.00 – 18.00
Søndag: 9.00 – 17.00
Mandag: 9.00 – 17.00

Modul 2:
Lørdag d. 8. – mandag d. 10. juni (pinsen)
Lørdag: 9.00 – 18.00
Søndag: 9.00 – 17.00
Mandag: 9.00 – 17.00

Adresse:
Yoga Collective, Jægergårdsgade 14, 2. Sal, 8000 Aarhus C

Underviser Birgitte Gorm Hansen

Birgitte er kendt for sin høje kvalitet som underviser og sin dybe dedikation til undersøgende, sansende og meditativ yoga. Hun har undervist yogalærere hen over de sidste 10 år og står for en udogmatisk, eksperimentel praksis, hvor elevens egen indre oplevelse af kroppen altid er i centrum. Hendes klasser er legende, sensitive og nydelsesfulde invitationer til at elske den krop, du har i dag.

Birgitte har undervist ugentlige yogaklasser siden 2001 og gennemført 5 uddannelser indenfor yoga og meditation, siden hun begyndte at praktisere for snart 25 år siden. Hendes fundament som yogalærer kommer fra Dynamic Yoga suppleret med nyere bevægelsesformer som Fascial Flow og Yoga Somatics. Buddhistisk meditation har været den bærende pille i hendes praksis fra teenageårene og lige nu studerer Birgitte på 5. år hos sin zen lærer, Genpo Roshi.

Ud over yogaen er Birgitte uddannet psykolog (cand. psych.) fra Københavns Universitet, Ph.d. fra CBS og proceskonsulent fra Attractor. Birgitte har forelæst og forsket på flere danske universiteter gennem årene og var et af de første ansigter på Danmarks største online yogaudbyder Yogavivo. Hun har gæstet flere danske yogalæreruddannelser som assistent, gæsteunderviser og censor igennem de sidste 10 år. I dag tilbyder hun efteruddannelser, mentorforløb og psykologisk procesarbejde for undervisere indenfor yoga og meditationsverdenen. Hendes specialer er sansebaseret alignment, nytænkning af yogaens fysiske praksis samt de psykologiske og sociale dynamikker, der opstår omkring rollen som yogalærer. Frem til 2015 fungerede Birgitte som seniorlærer ved Windfire School of Yoga og arbejdede en stor del af tiden i udlandet. I dag bor hun i København med sin familie og arbejder uafhængigt af yogaskole og stilart.