This workshop is in Danish, but may shift to English if needed. Focus is on establishing the bandhas as an integrated part of any yoga posture. The bandhas are essential in yoga posture practice, not only because they protect the joints and stabilize the core of the body. Practicing asana as bandha is an invitation cross the threshold from mere posturing and enter into the subtle depths of yoga. Rather than giving you knowledge about the physical, psychological and energetic effects of the bandhas this workshop will give you the tools to explore them in practice and experience firsthand their energetic and subtle effects. The aim of the workshop is to explore how the bandhas are not just about tension and stability but also about deep release and integration.

to enquire more, write info@dynamicyoga.dk

Bandhaerne er en række kraftfulde teknikker indenfor yoga. På dansk oversættes bandha ofte med “kropslås” og beskrives som en teknik der oplader kroppens energi ved at holde den inde i stedet for at lade den strømme udad. På denne workshop bliver bandha brugt som noget der “låser op” snarere end noget der “låser i”.

På denne weekend workshop går vi til bandha som en naturlig funktion indbygget i menneskekroppens design. Vi undersøger bandha som noget der opstår spontant når kroppen aktiveres. Du lærer en række måder at aktivere din krop på som inviterer bandhaerne spontant. Dette gør at du selvstændigt kan bruge dem i din egen praksis bag efter. Vi vil primært arbejde med bandha i de fysiske stillinger (asana). Kurset forløber over tre dynamisk flydende klasser der alle er baseret på en fysisk yogapraksis med masser af bevægelse. Undervinsingen krydres med små ”eksperimenter” og praktiske undersøgelser der afklarer principperne og giver mulighed for spørgsmål.

På workshoppen vil du lære at aktivere følgende bandhaer: Håndens bandha (hastabandha), fodens bandha (padabandha), (rodlåsen) mulabandha, brystkasselåsen (uddiyanabandha), halslåsen (jaladarabandha) og måske når vi frem til også at opleve helkrops-bandhaen (sarvangabandha).

Lørdag 10.00-13. 00: Morgenklassen begynder med en pranayama-sesion (åndedrætsøvelser) hvor bandhaerne aktiveres fra åndedrættet. Derefter følger en serie af yogastillinger og flows der viser hvordan aktiveringen hænder og arme kan fungere som en strukturel invitation til bandha. Klassen slutter med siddende meditation og dialog.

(obs! Det er bedst ikke at have mad i maven inden denne klasse. Kom gerne på tom mave eller slut morgenmaden 2 timer før klassen starter. Medbring evt. en snack du kan spise sidst i timen hvis du har tendens til lavt blodsukker).

Lørdag 14-16.30 : Eftermiddagsklassen er indeholder et langsomt flow samt lange ophold i blide, siddende stillinger. Klassen fokuserer på hvordan aktiveringen af rygsøjlen samt fødder og ben kan fungere som en strukturel invitation til de tre bandhaer i torsoen. Klassen slutter med siddende meditation og dialog.

Søndag 10.00-13.00: Her breder vi det vi har lært ud til at omfatte kroppen som et hele. Ved at arbejde simultant med at aktivere hænder, fødder, arme, ben og rygsøjle kan bandhaerne opstå spontant som en integreret del af enhver yogastilling. Vi undersøger muligheden for at lade bandhaerne i hænder, fødder, bækken og torso flyde sammen til en oplevelse af bandhaerne i hele kroppen (sarvangabandha). Klassen slutter med siddende meditation samt dialog.

Søndag 14.00-16.30 (for yogalærere): Søndagen slutter med en session for yogalærer der går bag om undervisningen og bryder klaserne ned til nogle principper du kan bruge i din egen undervisning.  Vi snakker om filosofien og metoden bag at undervise asana som bandha. Hvad skal man især være opmærksom på? Hvordan sekvenserer man en klasse med fokus på bandhas? Hvornår og til hvem er det godt at undervise i bandhas? Hvornår ikke? Hvilke energetiske effekter har bandhas og hvad kan de bruges til?

Eftermiddagsklassen foregår som dialog men afbrudt af små eksperimenter på yogamåtten.

Da hver klasse er en forberedelse til den næste vil det ikke være muligt at booke enkelte dage. Søndagsklasserne giver kun mening hvis man har deltaget om lørdagen.

Workshoppen er åben for alle og kræver ingen kendskab til yoga. Der vil ikke blive lavet stillinger der kræver særlig styrke eller smidighed. Men du skal være indstillet på at bevæge dig og være aktiv igennem alle klasserne.

Sted:

Yoga i Hornbæk. A.R. Friis vej. Hornbæk

Pris:

Hele lørdagen samt søndag morgen:

Hele weekenden:

Tilmelding

Pladserne bookes efter “først til mølle” principet. Tilmeldingen er bindende og sker kun ved betaling.