Bandha oversættes ofte med “kropslås” og beskrives som en teknik der oplader kroppens energi ved at lukke kredsløbet og cirkulere energien i stedet for at lade den strømme ud. Bandhaerne beskytter ikke bare de sårbare steder i kroppen ved at give stabilitet. De er også en nøgle for dig der gerne vil udforske de energetiske, og spirituelle aspekter af yogaens fysiske praksis. Asana går meget dybere når de praktiseres som en invitation til Bandha.

Workshoppen giver dig mulighed for at opleve bandha som en integreret del af din fysiske praksis snarere end som teoretisk viden eller teknik. Kurset forløber over tre dynamisk flydende klasser der alle er baseret på en fysisk yogapraksis med masser af bevægelse. Undervinsingen krydres med små ”eksperimenter” og praktiske undersøgelser der afklarer principperne og giver mulighed for spørgsmål.

På workshoppen vil du lære at aktivere følgende bandhaer: Håndens bandha (hastabandha), fodens bandha (padabandha), (rodlåsen) mulabandha, brystkasselåsen (uddiyanabandha), halslåsen (jaladarabandha), rygsøjlens bandha (merubandha) og måske også helkrops-bandhaen (sarvangabandha).

Lørdag 11.30-14. 30: Morgenklassen begynder med en pranayama-sesion (åndedrætsøvelser) hvor bandhaerne aktiveres fra åndedrættet. Derefter følger en serie af yogastillinger og flows der viser hvordan aktiveringen hænder og arme kan fungere som en strukturel invitation til bandha. Klassen slutter med siddende meditation og dialog. (obs! Det er bedst ikke at have mad i maven inden denne klasse. Slut gerne morgenmaden mindst 2 timer før klassen starter. Medbring evt. en snack du kan spise sidst i timen hvis du har tendens til lavt blodsukker).

Lørdag 15.30-17.30 : Eftermiddagsklassen indeholder et langsomt flow samt lange ophold i  siddende stillinger. Klassen fokuserer på hvordan aktiveringen af rygsøjlen samt fødder og ben kan fungere som en strukturel invitation til de tre bandhaer i torsoen. Klassen slutter med siddende meditation og dialog.

Søndag 8.30-11.30: Her breder vi det vi har lært ud til at omfatte kroppen som et hele. Ved at arbejde simultant med at aktivere hænder, fødder, arme, ben og rygsøjle kan bandhaerne opstå spontant som en integreret del af enhver yogastilling. Vi undersøger muligheden for at lade bandhaerne i hænder, fødder, bækken og torso flyde sammen til en oplevelse af bandhaerne i hele kroppen (sarvangabandha). Klassen slutter med siddende meditation samt dialog.

Lørdag og søndag formiddag er åben for alle der har en yogapraksis, men du skal være indstillet på at gå ned i detaljerne bevæge dig og være fysisk aktiv igennem hele workshoppen.

Søndag 12.00-14.45 (for yogalærere): Søndagen slutter med en session for yogalærer der går bag om undervisningen og bryder klaserne ned til nogle principper du kan bruge i din egen undervisning.  Vi snakker om metoden bag at undervise asana som bandha. Hvilke instruktioner inviterer bandha i de fysiske stillinger? Hvordan sekvenserer man en klasse med fokus på bandhas? Hvilke energetiske effekter har bandhas? Hvad er filosofien bag asana som bandha? Hvorfor er de vigtige og hvad er deres gavnlige effekter? Eftermiddagsklassen foregår som dialog men afbrudt af små eksperimenter på yogamåtten. Vi slutter med en siddende meditation.

Da hver klasse er en forberedelse til den næste vil det ikke være muligt at booke enkelte dage. Søndagsklasserne giver kun mening hvis man har deltaget om lørdagen.

Sted: Yoga i Hornbæk. A.R. Friis vej 13, 3100 Hornbæk

Pris: Hele lørdagen samt søndag morgen: 900,- Hele weekenden: 1100,-

Tilmelding: til Yoga i Hornbæk, mia@mourier.dk
Pladserne bookes efter “først til mølle” princippet. Tilmeldingen er bindende og sker kun ved betaling.