Denne workshop udforsker bandhaerne som en uadskillelig del af asana praksis. Bandha bliver således ikke bare en selvstændig teknik eller et esoterisk mysterium men en spontan muskulær effekt som integrerer kroppen både muskulært og energetisk. Vi vil primært arbejde med at aktivere bandhas strukturelt gennem de fysiske stillinger. Kurset forløber over tre klasser og er primært baseret på en dynamisk og flydende praksis afbrudt af mindre ”eksperimenter” og praktiske undersøgelser der klargør principperne bag.

Fredag 17-20: Den første klasse undersøger hvordan aktiveringen hænder og arme kan fungere som en strukturel invitation til bandhaerne. Klassen slutter med siddende meditation og dialog.

Lørdag 8-12: Morgenklassen begynder med en pranayama session hvor mula bandha og uddiyana bandha aktiveres fra åndedrættet. Derefter følger en serie af yogastillinger og flows der viser hvordan aktiveringen af rygsøjlen samt fødder og ben kan fungere som en strukturel invitation til de tre bandhaer i torsoen. Klassen slutter med siddende meditation og dialog. (obs! Det er bedst ikke at have mad i maven inden denne klasse. Kom gerne på tom mave eller slut morgenmaden 2 timer før klassen starter. Medbring evt. en snack du kan spise sidst på klassen hvis du har tendens til lavt blodsukker).

Lørdag 14-16.30: Her breder vi integritetens dynamik ud til at omfatte kroppen som et hele. Ved at arbejde simultant med at aktivere hænder, fødder, arme, ben og rygsøjle kan bandhaerne opstå spontant som en integreret del af enhver yogastilling. Klassen slutter med siddende meditation samt dialog.

Sted:

Arrangementet foregår gennem Ashtanga Yoga Shala i Nørre alle 70, 8000 Århus C.

Pris:

1100 kr.

(tilmeldingen er bindende, betaling foregår på dagen)

Tilmelding

Skriv og betal til Jacob Aremark på mail jacob@aremark.dk eller telefon: 60718030