De stående stillinger i yoga er populære verden over og kendt for deres kraftfulde og energivende effekter. De aktiverer hele kroppen og træner din evne til at bevare jordforbindelsen og overblikket, selv når der er mange bolde i luften. Disse 5 workshops guider dig trin for trin hen imod en mere lækker, blød og meditativ tilgang til de stående stillinger i yoga. Du lærer at bruge musklerne i fødder og ben mere effektivt så dit fundament kan støtte og styrke resten af kroppen. Med en grundig, trinvis forberedelse lærer du at give mere slip og få det fulde udbytte af de stående stillinger.

Du kan booke enkelte workshops hvis du vil have en introduktion til hvordan du vækker dine fødder, finder grounding på yogamåtten og bruger teknikker som fod-spiraler til at gøre din yogapraksis lækrere og mere flydende. Du kan også booke hele weekenden som et samlet kursus hvor du trin for trin arbejder dig hen imod de asymmetriske stående stillinger.

Fredag 17.30-19.30: Væk fødderne

En blid aftenklasse der vækker sensitiviteten hele kroppen og lærer dig at åbne og aktivere fødder og ben. En serie af liggende og siddende stillinger lærer dig at bruge benene i foroverbøjninger og slippe rygsøjlen. Skaber et godt fundament for resten af weekenden.

Lørdag 9.00-12.00: Jordforbindelse
På denne workshop får du mulighed for at undersøge jordforbindelse/grounding som fundamentet for livets impuls til at vokse og åbne op. Et flow af enkle yogastillinger på maven, stående og på ryggen lærer dig at aktivere fødder og ben så de støtter dit bækken og din rygsøjle, ikke bare på yogamåtten men også i din hverdag. At vække sensitiviteten og styrken i fødderne er en healende og kraftfuld praksis både for nybegyndere og avancerede yogier. En invitation til at stole på livet og give slip ind i det der altid har båret dig.

Lørdag 13.30-15.30: Yoga-laboratoriet
En hyggelig og dialogbaseret yogaworkshop hvor vi eksperimenterer med aktiveringen af fødder af ben. Du bliver introduceret til fodspiralerne, undersøger hvordan musklerne i fødder og ben hænger sammen med din rygsøjle og dit bækken. Vi slutter med en parvis fodmassage og en dyb afspænding.

Søndag 9-12: Asymmetriske stående stillinger (kræver man har været med på minimum 2 af de foregående klasser)
Denne klasse integrerer principperne fra de sidste to dage i en dynamisk serie af asymmetriske stående stillinger. Vi skruer op for flowet og slår os løs i forskellige variationer af stående stillinger (kriger 1&2, trikonasana, parsvakonasana osv.). Du får inspiration til hvordan du kan bruge de foregående dages teknikker kreativt i din egen yogapraksis. En workshop hvor vi arbejder mere kraftfuldt og giver dig en sund glød i kinderne!

Søndag 13.30-15.30: At undervise i stående stillinger (kun for yogalærere)
Denne ekstra klasse er åben for yogalærere der har deltaget i weekendens workshop. (Hvis du endnu er under uddannelse til yogalærer er du også velkommen) Vi går bag kulissen og kigger på metoden bag undervisningen med fokus på vinyasa krama, kunsten at sekvensere din instruktion så hver trin leder naturligt hen til det næste. Hvilke grundlæggende instruktioner er nødvendige når du underviser stående stillinger? Hvordan sekvenserer du en klasse der har stående stillinger som tema? Hvordan beskytter du dine elever mod skader i de stående stillinger? Klassen foregår som en løbende dialog afbrudt af kollektive eksperimenter på yogamåtten. En mulighed for at nørde igennem med dine kollegaer og få vendt problemer du oplever i din undervisning.

Søndag 16.00-18.30: Pranayama som meditation (åben for alle)
På denne workshop fordyber vi os i åndedrættet som den hemmelige dør til siddende meditation. Du lærer to teknikker der kan bruges til at få ro på kroppen og sindet og invitere meditation som en naturlig tilstand snarere end noget du skal ”træne”. Der er mulighed for at sidde på stol hvis du ikke sidder behageligt på en meditationspude.

Pris og booking til Nadia Lunn fra the Yoga Collective i Århus: nadialunn@gmail.com