Den 8. september gæstter Birgitte Yogapanelet sammen med Ditte Bykjærholm og Ann-Charlotte Monrad Hansen. Aftenen kredser om et et emne der vil optage dig, der selv har dyrket lidt, meget eller ekstremt meget yoga eller dig som er interesseret i hvad yoga egentlig er for noget. Nemlig de mange nye bevægelser der indfinder sig i yogaens fysiske praksis lige nu.

yogapanelet

Hvad er forskellen på såkaldt almindelig yoga og så den nyere? Hvad er fordelene? Er min yogapraksis forældet og usund? Hvorfor er det vigtigt, at noget ændrer sig i den almindelige praksis? Hvad handler de nye stemmer om?  Aftenen foregår i ‘Yoga med mig’ i Valby på Valby Langgade 226. Vi sidder på gulvet på tæpper. Vores vært Maria Guldager,- sørger for rigeligt med snacks og præsenterer paneldeltagerne.

Konceptet er at de tre paneldeltagere holder et oplæg hver, kommenterer på hinandens og derefter spørger vi andre ind. Intet er for mærkeligt eller kikset at spørge om. Du bruger din tid godt, ved at spørge om præcis det, du har lyst til.

Paneldeltagerne den 8.september 2017 er:

Birgitte Gorm Hansen, Yogalærer og psykolog (PhD)

Birgitte dyrker det hun for tiden kalder “Open Flow Yoga”
Citat:
“Et sansebaseret og meditativt flow der genetablerer kontakten til barnekroppen gennem sensitiv bevægelse, indre nærvær og leg. Open Flow Yoga bruger både strukturerede sekvenser der træner den funktionelle styrke og mobilitet og langsomme, ustrukturerede bevægelser der inviterer dig til at dykke ned i din egen oplevelse og sansning.” (Lyt til Yogapodcastens første episode i år med Birgitte Gorm Hansen om den yogarevolution hun aner).

Ditte Bykærholm Nielsen, Underviser og guide i Bowspring, bowstorative og meditation, baggrund som skolelærer og har studeret pædagogisk psykologi.

Citat:
“Bowspring er en mindful dynamisk postural bevægelsesform, der øger hverdagsfunktionalitet og bevægelsesfrihed i alle typer af kroppe og livsstile” (Søndag den 9. juli udkommer episode 35 med Ditte Bykærholm om Bowspring)

Ann-Charlotte Monrad, Yogalærer, forfatter, samt cand. mag. i litteraturvidenskab med speciale i indisk litteratur og kultur. Undervist yoga siden 1999 og har uddannet yogalærere siden 2012 på sin skole Prana Yoga Shala i København.

Citat:
I mange år tog min praksis og undervisning udgangspunkt i ashtangaen yoga, men inden for det sidste par år har jeg lagt ashtangaen bag mig for i stedet at fokusere på en praksis, der ikke er dikteret af en guru, men er inspireret af, hvad der er mest gavnligt for den enkelte udøver, baseret på årstid, humør, livsomstændigheder, kroppens tilstand mv. En praksis, hvor yogaen tilpasses dig, og hvor du ikke skal tilpasse dig et system.
(Tjek Ann-Charlotte Monrads seneste bog: “Hvor der er stille – en moderne guide til Patanjalis Yoga Sutras” fra 2016)

JEG HÅBER vi ses til denne givende, lærerige aften den 8.september. Du får både indsigter, fællesskab og muligheden for at spørge fra hjertet.

Du tilmelder dig ved at betale 250 kr til ‘Yoga med mig’. Tjek mariaguldager.dk/priser og kontakt Maria guldager på 71709737 (gerne sms) hvis du har nogen forviklinger hvad betaling angår.