Modul 1: Bevægelse og sensitivitet: Lær at skelne mellem “action” og “impact” i yogaens fysiske praksis

Den første del af kurset giver dig en grundig forståelse af den dynamiske yogapraksis. Du lærer, hvad der er ’action’ ( det du gør) og hvad der er ’impact’ ( det der sker, når du gør noget). Gennem forståelsen af ’action’ og ’impact’ vil du tydeligere mærke, hvordan kroppen responderer på bevægelse og muskelaktivitet.  Du får en introduktion til en sansebaseret tilgang til yoga, hvor det bevidste nærvær i kroppen er i højsædet og din evne til selv at mærke efter gives den højeste autoritet. Du får en praktisk og kropslig forståelse af bevægelse og sensitivitet som grundlaget for al læring på yogamåtten. Du bliver introduceret for 7 muskulære aktiviteter som vækker kroppens medfødte intelligens, og som kan bruges i enhver yogastilling uanset stilart eller niveau.

Tider

8.00-11.00 Yogaklasse med Birgitte der sætter dagens tema

(pranayama, asana og meditation indgår i alle klasser)

11.30-13.00: præsentation af teknikkerne/metoderne bag morgenens klasse

14.30-18.00 Praktiske øvelser, træning af sensitivitet og afklaring af teknikkerne fra morgenklassen sådan at de kommer til at fungere i din egen praksis.

Hvem kan deltage?

Hvis du er under uddannelse til yogalærer eller allerede er uddannet yogalærer, er du klar til at deltage på efteruddannelsen. Det er ikke et krav, at du er i gang med at undervise endnu. Hvis du har omfattende erfaring med at undervise i yoga, men du ikke er uddannet yogalærer, kan du også deltage.

Praktisk, booking og priser

Du skal påregne tid til hjemmearbejde (selvpraksis og undervisningsøvelser). Du modtager lydfiler fra Birgitte, til at støtte din praksis hjemme

Der er plads til 15 deltagere og  online booking hos Yoga Unfolding (www.yogaunfolding.com)

Du booker deltagelse på begge moduler, og din plads er reserveret, når du har betalt. Din booking er bindende og pengene refunderes ikke.

Spørgsmål: nadia@yogaunfolding.com

Modul 2 ligger den 20.-22. maj og handler om din instruktion og lærer dig at undervise spontant fra kroppen snarere end planlagt fra hovedet (eller finde enheden mellem de to).  Læs mere nedenfor eller her:

Modul 2: at undervise fra kroppen

Som yogalærere har vi ofte brug for at læne os op af ydre autoriteter såsom viden, principper eller rollemodeller. Vi vil i begyndelsen altid have brug for at planlægge sekvenser, kopiere stilarter og formidle andres viden på vores klasser for at føle os sikre i rollen som underviser. Overgangen til at slippe støttehjulene og finde vores egen stemme beror på en dyb tillid til vores egen kropslige erfaring. At undervise direkte fra din krop til elevens krop kræver frihed til at eksperimentere i et trygt forum, hvor du kan slå hovedet fra og arbejde uden filter. Du får mulighed for at finpudse din instruktion med feedback fra Birgitte og får redskaber til at arbejde struktureret sammen med dine kolleger så I efterfølgende kan bruge hinanden i jeres videre udvikling. Du bliver introduceret til et sprog for undervisning, der beror på dine elevers egen kropslige intelligens og evne til at mærke kroppen, snarere end din autoritet og viden som lærer. Du vil få værktøjer til, hvordan du lærer dine elever at mærke kroppen.

Tider:

Fredag d. 20. maj: kl. 17 -20

Lørdag d. 21. og søndag d. 22. maj:

8.00-11.00 Yogaklasse med Birgitte der sætter dagens tema

11.30-13.00 præsentation af det/de undervisningsredskaber der blev brugt i morgenklassen.

14.30-18.00: træning af instruktion i små grupper, feedback og støtte til at arbejde videre på egne klasser.

Hvem kan deltage:

Du er klar til at deltage, hvis du er i gang med eller har gennemført en yogalæreruddannelse. Hvis du endnu ikke er i gang med at undervise opfordres du til at eksperimentere med venner og familie i tiden mellem de to moduler. Deltagelse i Modul 2 forudsætter, at du har været med på modul 1 og har eksperimenteret med teknikkerne fra første modul gennem egen selvpraksis, lydfiler eller online klasser med Birgitte i den mellemliggende periode.

 

Praktisk, booking og priser

Du skal påregne tid til hjemmearbejde (selvpraksis og undervisningsøvelser) mellem de to moduler. Du modtager lydfiler fra Birgitte til at støtte din praksis hjemme.

Der er plads til 15 deltagere og  online booking hos Yoga Unfolding (www.yogaunfolding.com)

Du booker deltagelse på begge moduler, og din plads er reserveret, når du har betalt. Din booking er bindende og pengene refunderes ikke.

Spørgsmål: nadia@yogaunfolding.com